התקנת פרקטים אינה מלאכה מסובכת אך יש צורך בשתי ידיים ימניות וחושים טובים, אם אין לך את זה, סיים כאן את קריאת המאמר ותתקשר למתקין מורשה בעל ניסיון.
כלים
הכלים הדרושים הם משור זווית חשמלי או ידני או ישנם כיום מתקנים המבצעים חיתוכים בלחץ, מד סנטימטר או גלגלת מטר, פטיש פלסטיק, פלס ומאזנים – פלסטיקים קטנים לאיזון לוחות הפרקטים.
איך להתחיל
מתחילים עם לוח שלם באחת הפינות ומשם ממשיכים ומחברים לוחות נוספים עד לקצה השמאלי או הימני של החדר, הלוח הבא בשורה השנייה יהיה קצר יותר בדרך כלל חצי מאורך הלוח ורק אחריו נכניס לוח שלם כך שנקבל מבנה של חומת אריחים כאשר החריצים אינם בשורה אחת בדיוק כפי שבונים חומה, מבנה זה הוא חזק יותר ומחזיק טוב את כל המשטח, את הלוחות משחילים אחת לשני בתחילה עם הטיה קטנה כלפי מעלה ודחיפה פנימה וסיום החיבור עם לוח עץ קטן המוצמד ללוח הפרקט ומספר טפיחות קלות לכל אורך הלוח עם הפטיש מפלסטיק עד שהלוח נכנס ללוח הראשון בשלמות ללא רווחים.
גימורים
כמובן שיש לחתוך את לוחות הפרקט במדויק ועדיף לתקן על ידי ניסור עודפים בכל פעם מחדש עד לקבלת המידה הרצויה, את הגימורים מבצעים על ידי פנל שמחסה את כל הפאשלות בחיתוכים ואת סף הדלת בפס אלומיניום המוצמד בסיליקון, כמובן לא לשכוח לחתוך את תחתית הדלת אם הדלת אמורה להיכנס לחדר עם הפרקט משום שהפרקט מגביה את רצפת החדר, יש המגביהים עוד יותר את הפרקט באמצעות הכנסת ספוג בין המשטח לפרקט, הספוג יוצר מגע רך יותר על הפרקט עד כדי הרגשת תחושת ריחוף וכל צעד נספג בפרקט ברכות כמו בהליכה על שטחי מקיר לקיר.
תחזוקה
בתחזוקה של הפרקט אסור בתכלית האיסור לשטוף עם מים אם כי אפשר לעבור על הפרקט עם סמרטוט לח אך לא לח מידי, כדאי לשמר את הפרקט עם חומרי ניקוי המכילים וקס.